Jump to content


Photo

Will the THROTTLEMEISTER from my FZ1 fit on a FJR?


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 150Fuelie

150Fuelie

    FJR Pilot

  • Members+
  • PipPipPip
  • 194 posts
  • Gender:Male
  • Location:Grand Ledge, MI
  • 2008 ABS (Gen II) N. America

Posted 08 April 2012 - 06:23 PM

I have a throttlemeister on my FZ1, will it fit on an FJR?

#2 HotRodZilla

HotRodZilla

    I've Been Warned!!

  • Members++
  • PipPipPipPipPip
  • 4,900 posts
  • Gender:Male
  • Location:Albuquerque, NM
  • 2007 ABS (Gen II) N. America

Posted 08 April 2012 - 06:35 PM

Pretty sire it will. I'm betting the bar diameter is the same.

I'd rather go down the river with seven studs than with a hundred shitheads"
- Colonel Charlie Beckwith

 

"Never Kick A Fresh Turd On A Hot Day."

-Harry S Truman


#3 majicmaker

majicmaker

    FJR Commander

  • Members++
  • PipPipPipPipPip
  • 3,107 posts
  • Gender:Male
  • Location:West Palm Beach, FL
  • 2006 ABS AE (Gen II) World

Posted 08 April 2012 - 06:37 PM

Give them a Call. I'm sure they will know. ;)
If you're not the lead dog. The view never changes and it always smells like crap!

#4 PanAmerican

PanAmerican

    FJR Pilot

  • Members+
  • PipPipPip
  • 161 posts
  • Gender:Male
  • Location:Delavan, Wisconsin
  • 2009 ABS AE (Gen II) N. America

Posted 08 April 2012 - 06:45 PM

I have a throttlemeister on my FZ1, will it fit on an FJR?



No they won't. On the Throttlemeister.com application page:

http://throttlemeist...plications.html

The FZ1 calls out for a FT & AY1 while the FJR1300 calls out a FT & AY-R1

I have the Throttlemeister on my FJR and it is great.

Posted Image

Edited by PanAmerican, 08 April 2012 - 06:53 PM.

I ride one mile at a time.

#5 gixxerjasen

gixxerjasen

    FJR Commander

  • Members++
  • PipPipPipPipPip
  • 2,221 posts
  • Gender:Male
  • Location:DFW
  • 2007 ABS AE (Gen II) N. America

Posted 08 April 2012 - 07:03 PM

Yup, I looked up the part numbers as well and saw that they were different. I'd move mine from my FZ1 that's up for sale as well if I could.

Edited by gixxerjasen, 08 April 2012 - 07:03 PM.


#6 majicmaker

majicmaker

    FJR Commander

  • Members++
  • PipPipPipPipPip
  • 3,107 posts
  • Gender:Male
  • Location:West Palm Beach, FL
  • 2006 ABS AE (Gen II) World

Posted 08 April 2012 - 07:14 PM


I have a throttlemeister on my FZ1, will it fit on an FJR?



No they won't. On the Throttlemeister.com application page:

http://throttlemeist...plications.html

The FZ1 calls out for a FT & AY1 while the FJR1300 calls out a FT & AY-R1

I have the Throttlemeister on my FJR and it is great.

Posted Image

I have a Throttlemeister and it's the Neatest thing since Sliced Bread! I love it! :clapping:
If you're not the lead dog. The view never changes and it always smells like crap!

#7 jhinderliter

jhinderliter

    FJR Pilot

  • Members++
  • PipPipPip
  • 101 posts
  • Gender:Male
  • Location:central IL
  • 2007 ABS (Gen II) N. America

Posted 11 April 2012 - 06:54 AM

try it out... ive got one that a swap around with 3 bikes... only dif ive seen is the bolt that goes thru the bar end...

#8 38 Ford

38 Ford

    Training Pilot

  • Members+
  • PipPip
  • 42 posts
  • Gender:Male
  • Location:Grand Prairie, TX
  • 2007 ABS (Gen II) N. America

Posted 11 April 2012 - 03:44 PM

Throttlemister sold me a kit with 2 new bushings and a puller so I could use the ones off my FZ1. Price was right too. Harold :rolleyes:

#9 150Fuelie

150Fuelie

    FJR Pilot

  • Members+
  • PipPipPip
  • 194 posts
  • Gender:Male
  • Location:Grand Ledge, MI
  • 2008 ABS (Gen II) N. America

Posted 11 April 2012 - 05:41 PM

Throttlemister sold me a kit with 2 new bushings and a puller so I could use the ones off my FZ1. Price was right too. Harold :rolleyes:

I e-mailed them but haven't heard anything back yet........